Serigrafi Baskı

Serigrafi, bir seri baskı yapma şeklidir. Geçmişi çok eskilere uzanan bu sanat dalı son zamanlarda sanayinin de gelişmesi ile endüstriyel ürünlerin markalanmasında büyük önem kazanmıştır. Ahşap ya da metal bir çerçeveye gerilen değişik türdeki polyester ipek kumaşının fotofilm emülsiyon denilen bir film tabakasıyla kaplanıp ışıkta pozlandıktan sonra basılması gereken grafik, bu kumaşa bir şablon gibi çıkar. Işığa duyarlı bölgeler suyun yardımı ile boşaltılır ve hassas bir şablon oluşur. Bu şablona kalıp denir. Bir ragle (ağzı keskin bir kauçuk) yardımı ile baskı yapılır.

Serigrafi baskı her türlü malzeme ve yüzeye uygulanabilir. Yuvarlak baskılar yapılabilir. Aynı zamanda matbaanın baskı yapamadığı metal, seramik, kumaş ve cam gibi malzemelere baskı serigrafi ile yapılır. Elektroniğin bel kemiğidir. Serigrafi sayesinde devre kartları daha net ve temiz olarak yapılmaktadır. Son yıllarda serigrafi endüstrinin olmazsa olmazları arasına girmiştir.

Tampon Baskı

 

Diğer tekniklerle mümkün olmayan veya çok karmaşık olan veya çok pahalı olan teknikler yerine baskıda farklı imkanlar sunar, Kısmen ekran baskı etiketleme veya sıcak baskının yerini alabilir,

Ürüne daha kaliteli bir görünüm kazandırmak ve ürünü daha iyi ve daha dikkat çekici biçimde uygulama yapılabilir, Switchler, anahtarlar, kaldıraçlardan düğmelere,Elektrik parçaları, yuvalar, soketler, röleler, şeritler, (bantlar) kompakt disklere,Ev ürünleri, dekoratif baskılar, saatler, fırınlar, takım etiketlemeye Oyuncaklar: minyatür trenler, bebek basları, arabalar, inşaat teçhizatlarına,Promosyonda kullanılan çakmaklar, tükenmez kalem vb. Materyallere kadar çok geniş bir kullanım yelpazesi vardır.

Nakış İşleme

 

 

Lazer Baskı

Lazer Baskı; başta metal yüzeyler olmak üzere, ahşap, cam, deri ve pleksiglass ürünlere lazer ışığı yansıtılarak yapılan iz bırakma işlemidir.
Lazer baskı da iz bırakma işlemi lazer ışınının vurduğu yüzeyin yakılarak zeminden aşağı inmesi şeklinde olmaktadır. Böylece lazer baskı yapılan promosyon ürünü üzerindeki baskıyı yıllarca muhafaza edebilmektedir. Lazer Baskı da; belirttiğimiz üzere sadece kazıma yapıldığı için baskı yapılan ürünün zeminini hangi malzemeden yapılmışsa ona göre renk çıkmaktadır.
Haricen lazer baskıda renk tercihi yapılamamaktadır.

Bu iz bırakma işlemi malzemenin mukavemetine göre markalama veya kısmi oyma şeklinde olmaktadır. Özellikle ahşap ürünlerde ki lazer baskıda zeminden yaklaşık 1 mm aşağı inilerek ürüne boyut da kazandırılmış olmaktadır.